ArcusTV

Leren in de praktijk

Arcus kan je helpen. Dat mag duidelijk zijn. Inzet van jouw kant is een eerste stap. De volgende stap is om samen met Arucs te kijken wat je nodig hebt. We bieden verschillende mogelijkheden:

  • De traditionele lessen. Je oefent met taal en/of rekenen. Hiervoor gebruik je boeken en de computer.  Er staat een docent voor de klas.
  • De praktijk. Je leert de taal toe te passen in de praktijk, thuis, bij je (vrijwilligers)werk, op school. Je oefent dus met taal in situaties zoals je het op je werk of thuis kunt tegen komen.
  • Digitaal. De computer is heel erg belangrijk geworden. Ook om te communiceren. Je leert bij Arcus om met de computer taal en/of rekenen te oefenen. Heb je nog niet genoeg kennis van de computer? Geef dat dan aan. Dan kijken we samen of we je daarmee kunnen helpen.
  • Budgetteren. Als je moeite hebt met taal en/of rekenen is budgetteren ook lastig. Het gaat daarbij niet alleen om het  bijhouden van bijvoorbeeld een huishoudboekje en leren hoe je in de praktijk met je geld kunt omgaan. We maken bijvoorbeeld ook een gezonde en betaalbare maaltijd.
  • Thuis leren. Je leert vooral thuis en hebt via de computer contact met je docent. Af en toe ga je naar school voor meer uitleg of praktijk leren in de groep.