ArcusTV

Arcus Hero 2015 bekend: Antonio Hamed

Donderdag 21 mei 2015 is tijdens het avondvullend entertainment Arcus Heroes Event dé Arcus Hero 2015 uitgeroepen. Deze ambassadeursverkiezing bestaat uit een heel traject. De kandidaten hebben eerst moeten strijden binnen hun beroepsunit en de laatste vijf kandidaten hebben zich op woensdag 13 mei gepresenteerd voor een professionele jury.

De jury, bestaande uit voorzitter Jordy Clemens (Wethouder Milieu, onderwijs en jongeren), Paul Thönissen (rector Sintermeerten College), Leandra Mackintosh (Mackintosh the creative company), Kaylee Gehlen (Arcus Hero 2014) en Ruben Sheehan (vice-voorzitter centrale studentenraad Arcus) was aardig unaniem over Antonio (student taaltrajecten binnen Arcus). Hij heeft een duidelijk verhaal, een visie, een missie en een ambassadeursmentaliteit. Antonio gaat nu met 45 andere ROC’s in het land strijden om de mbo-uitblinkertitel (www.ditismbo.nl). In oktober 2015 wordt deze bekend gemaakt.

Antonio en zijn verhaal
Drie jaar geleden is Antonio naar Nederland gekomen. Hij is half Italiaans, half Egyptisch. “Het was best een stap voor mij om naar Nederland te komen. De taal is natuurlijk niet echt makkelijk.” Antonio is dit jaar gestart met staatsexamen NT2 bij Arcus. “Voordat ik in Nederland kwam, heb ik economie en accountancy gestudeerd. Maar deze opleiding is niet geldig. Daarom moet ik vanaf nul weer gaan beginnen. Maar dat is een uitdaging voor mij.  Ik denk dat ik een goede ambassadeur ben voor alle studenten. Ik ben hét voorbeeld voor studenten, dat een goede motivatie belangrijk is. Mijn motto is: werk hard om succes te behalen en je doel te bereiken. Dan kom je er wel. Dit wil ik  graag uitdragen aan medestudenten,” vertelt de kersverse Arcus Hero 2015 met een twinkel in zijn ogen.

Antonio in de ogen van medestudenten en docenten
Docenten en medestudenten vinden dat Antonio zijn kwaliteiten kan overbrengen. Dat is een gave. Daarnaast is hij ook nog eens een vriendelijke, behulpzame, communicatief vaardige en aardige jongen. “Hij kan goed met iedereen omgaan en zorgt voor een fantastische sfeer in de groep. Hij is bij Arcus bekend om zijn glimlach”, besluiten de medestudenten hun betoog. De titel Arcus Hero is deze jonge enthousiaste knul met hoge gunfactor dus op het lijf geschreven.

Meer info
Meer over Antonio? Volg hem op: http://www.arcusheroes.nl/ of Facebook Arcus Heroes.

 

Taal een goede basis!
Nieuw aanbod najaar 2016 Vakopleidingen, trainingen en cursussen
Lars Vorstermans, Arcus Hero 2016
ARCUS INBURGERINGSLESSEN IN KERKRADE
Nieuw aanbod voorjaar 2016 Vakopleidingen, trainingen en cursussen
Leren samen met je kind
Laaggeletterdheid blijft punt van zorg in Heerlen